Nijestee

Algemeen directeur-bestuurder

Esseline Schieven is per 1 juni 2022 benoemd tot nieuwe algemeen directeur/ bestuurder van woningcorporatie Nijestee in Groningen.

Esseline Schieven werkt sinds 2016 als Directeur Verkeer en Openbare Ruimte voor de gemeente Amsterdam. Daarvoor was zij 7 jaar bij de gemeente Groningen directeur Ruimtelijke Ontwikkeling.

Esseline: “In mijn vorige functies heb ik nauw samengewerkt met woningcorporaties bij het ontwikkelen van plannen en wijken. Ook in de huidige wooncrisis kan Nijestee, als grootste corporatie van de stad, een belangrijke rol spelen in het bieden van voldoende en duurzame sociale woningen en het leefbaar houden en maken van de wijken.”

De raad van commissarissen is blij met de benoeming van Esseline Schieven: “Met Esseline krijgt Nijestee een maatschappelijk gedreven ervaren bestuurder met hart voor de stad. De raad van commissarissen verheugt zich op de samenwerking met Esseline. We wensen haar en de organisatie heel veel succes de komende jaren met de opgaven waar Nijestee voor staat: tevreden huurders, meer betaalbare woningen en verdere verduurzaming van bestaande woningen”, aldus voorzitter Jan de Jeu.

Esseline besluit: “Ik heb er zin in, heel veel zin! Zin om aan de slag te gaan, mensen te ontmoeten, de organisatie te leren kennen… Ik vind het ongelooflijk leuk om samen met anderen te werken. Dat maakt dat ik mijn werk plezierig vind, en dat is enorm belangrijk: plezier in het werk. Ik ben benieuwd hoe we het samen voor de huurders nóg mooier kunnen maken.”