Nivel

Lid Raad van Bestuur

dr. ir. Petra Baarendse zal per 1 april 2023 bij het Nivel starten als lid van de Raad van Bestuur, met de portefeuille Bedrijfsvoering.

Petra maakt niet alleen indruk vanwege haar staat van dienst in diverse kennisintensieve organisaties, maar ook vanwege haar gemakkelijke manier van contact leggen, haar doortastendheid en haar enthousiasme. Wij hebben er vertrouwen in dat Petra met haar achtergrond en persoonlijkheid uitstekend bij het Nivel zal passen en vanuit haar rol veel kan bijdragen aan de missie van het Nivel”, aldus Henk Smid, voorzitter van de Raad van Toezicht.

Petra Baarendse is momenteel faculteitsdirecteur en lid van het faculteitsbestuur van de Faculteit Geowetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Ze is haar carrière begonnen als onderzoeker en gepromoveerd in de Neurowetenschappen. Na een korte periode als postdoc onderzoeker heeft zij de overstap gemaakt naar strategische beleidsvorming, bedrijfsvoering en (verander)management. Ze heeft verscheidende managementposities vervuld bij het Wilhelmina Kinderziekenhuis, UMC Utrecht en het Prinses Máxima Centrum.

Petra Baarendse over de benoeming: "Ik vind het een eer om toe te treden tot de Raad van Bestuur en daarmee bij te dragen aan de missie van het Nivel. Het brede terrein van de gezondheidszorg en samenleving is wat mij bijzonder aanspreekt aan het onderzoek van het Nivel. Ik kijk ernaar uit om mij samen met de collega’s van het Nivel en partnerinstituten in te zetten voor kennis om de gezondheidszorg beter te maken."