noordwest ziekenhuisgroep

voorzitter raad van bestuur

De raad van toezicht van Noordwest Ziekenhuisgroep heeft de heer Stefan Kroese benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van Noordwest Ziekenhuisgroep. Hij volgt de heer Hendriks op die per juni 2020 met pensioen gaat.

Samen met mevrouw Floor Haak en de heer Jurgen Sernee vormt hij de driehoofdige raad van bestuur. De heer Bert Bruggeman, voorzitter van de raad van toezicht: "Met de aanstelling van Stefan halen we een resultaatgerichte verbinder met overtuigingskracht in huis. Ik ben ervan overtuigd dat hij een belangrijke positieve bijdrage gaat leveren aan het realiseren van de ambities van Noordwest Ziekenhuisgroep als topklinisch en regionaal ziekenhuis met hoofdlocaties in Alkmaar en in Den Helder."

Noordwest staat voor een groot aantal uitdagingen waarvan het realiseren van vernieuwbouw van de locatie Alkmaar en gefaseerde verbouw van de locatie Den Helder de meest in het oog springende zijn.

De heer Kroese studeerde bedrijfskunde en filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. De laatste jaren werkte hij als bestuurder bij het Reinier de Graaf Ziekenhuis, als directeur bedrijfsvoering en was hij tevens lid van de groepsraad (raad van bestuur – co bestuurder) van de Reinier Haga Groep. Daarvoor was hij ondermeer werkzaam als manager binnen het Medisch Centrum Haaglanden - Bronovo.

De heer Kroese over zijn aanstelling: "Ik zie er naar uit om bij Noordwest Ziekenhuisgroep letterlijk en figuurlijk te gaan bouwen aan de ziekenhuiszorg van de toekomst!"