ntr

zakelijk directeur

Omroep NTR heeft met ingang van 1 oktober een nieuwe zakelijk directeur in de persoon van de heer Ahmed Amhaini. De heer Amhaini volgt de huidige interim-directeur op.

De heer Amhaini over zijn nieuwe positie: “Het voelt als een eer om als zakelijk directeur bij de NTR aan de slag te gaan. Ik kijk er naar uit om jullie als nieuwe collega’s te ontmoeten en samen met Willemijn [Francissen] het collegiaal bestuur te vormen. Ik zie de NTR als een mooie organisatie met creatieve mensen die vormgeven aan een belangrijke opgave, namelijk relevante en inspirerende televisie, radio en online programma’s maken voor Nederland. Ik ben zelf erg ondernemend van aard en werk graag samen met professionals die passie hebben voor hun vak. Ik krijg ook energie van het creëren van kansen en zie het als een uitdaging om waardevolle publiek-private samenwerkingen tot stand te brengen. Dat komt bij de NTR dus wel goed!”

De heer Amhaini heeft een achtergrond in de accountancy en is zijn carrière gestart bij één van de big four accountancykantoren. Later heeft hij zich als financieel directeur gespecialiseerd in complexe politiek bestuurlijke organisaties en heeft op dat vlak ook diverse transformaties doorgevoerd. Zijn expertise zit hem onder andere in verandermanagement, brede bedrijfsvoering en complexe bestuurlijke besluitvormingsprocessen.

Hij is momenteel nog werkzaam als CFO bij vakbond FNV, daarvoor werkte hij onder andere bij de gemeente Amsterdam, gemeente Haarlemmermeer en het Openbaar Ministerie.