NTR

voorzitter raad van toezicht

De heer Marcel Wintels is per 1 september door minister Slob benoemd tot voorzitter van de raad van toezicht van publieke omroep NTR. De heer Wintels volgt de heer Van der Burg op, die in mei zitting nam in de Eerste Kamer namens de VVD.
 
Van oorsprong is hij ondernemer in de financiële dienstverlening, maar de afgelopen jaren heeft de heer Wintels zich onderscheiden als een gerespecteerd bestuurder van maatschappelijke ondernemingen, met name in het hoger onderwijs. Op dit moment is hij sinds enkele jaren directeur de Baak, het trainingsinstituut voor leiderschap en persoonlijke ontwikkeling voor hoogopgeleide professionals. Daarnaast is hij al jarenlang actief als toezichthouder in het brede maatschappelijke veld, onder meer als voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Wielerunie.

NTR mediadirecteur/waarnemend algemeen directeur mevrouw Willemijn Francissen is blij met de benoeming van de heer Marcel Wintels: “Bij Marcel voelde ik meteen enthousiasme over wie we als NTR zijn en wat we maken. Daarnaast brengt hij met zijn brede bestuurlijke achtergrond veel kennis en ervaring mee die we goed kunnen gebruiken.”
 
De heer Wintels is over zijn benoeming: “De publieke omroep heeft mijn warme belangstelling en ik verheug me erop mij in te zetten voor het belang van de NTR binnen het bestel.”