NVZD

voorzitter

De ledenraad van NVZD - Vereniging van Bestuurders in de Zorg, heeft de heer Rutger Jan van der Gaag benoemd tot nieuwe voorzitter. Het NVZD-bestuur had de heer Van der Gaag enkele weken geleden voorgedragen. 

Na zijn studie geneeskunde was de heer Van der Gaag jarenlang werkzaam als huisarts en (kinder- en jeugd)psychiater, onder meer bij UMC Utrecht en als opleider in Veldwijk (Ermelo/Lelystad). Van 2002 tot 2016 was hij als hoogleraar klinische kinder- en jeugdpsychiatrie, afdelingshoofd en opleider verbonden aan het Radboud UMC /Karakter UCN. Vanaf 2008 was de heer Van der Gaag ook bestuurlijk actief, onder meer als voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie en voorzitter van de KNMG. Sinds zijn emeritaat in 2016 vervult hij uiteenlopende functies, onder meer als adviseur en toezichthouder.
 
De heer Van der Gaag over zijn motivatie voor het voorzitterschap van de NVZD: “Ik sta pal voor de toekomst van onze hoogstaande gezondheidszorg. Het belang van de patiënt dient daarin centraal te staan. En tegelijkertijd ligt de haalbaarheid en het succes daarvan voor een groot deel in de kwaliteit van de bestuurders. Collectief kunnen de leden van de NVZD richting geven aan het noodzakelijke proces. Deze ambities zie ik terug in het beleid van de NVZD. Graag neem ik het op mij om, samen met de leden, het bestuur en het bureau, hier verder vorm aan te geven.”