NWO

Domeindirecteur Sociale en Geesteswetenschappen

De heer Dirk-Jan den Boer is benoemd tot directeur van het domein Sociale en Geesteswetenschappen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

De heer Den Boer is één van de vier directeuren die vanaf 1 januari 2017 de nieuwe domeinen binnen de NWO gaan leiden. Op deze datum gaat formeel gezien de nieuwe organisatiestructuur van de NWO in, onder leiding van voorzitter van de Raad van Bestuur, prof. dr. Stan Gielen, wiens benoeming eerder deze maand bekend werd gemaakt. De nieuwe domeindirecteuren zullen per 1 oktober 2016 al in dienst treden en betrokken worden bij de verdere vormgeving van de transitie en nieuwe inrichting van de NWO.

Momenteel is de heer Den Boer directeur bedrijfsvoering van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam. Hier lag de focus de laatste jaren op het voorbereiden van een reorganisatie. Voor zijn overstap naar de UvA, was de heer Den Boer vanaf 2012 directeur bedrijfsvoering Social Sciences Group aan de Wageningen UR. Tussen 2007 en 2012 werkte hij als directeur van de faculteit Geesteswetenschappen bij de Universiteit Utrecht, waar hij verantwoordelijk was voor het draaiende houden van het primaire proces van onderwijs en onderzoek. Zijn speciale aandacht ging uit naar diverse bedrijfsvoering processen zoals huisvesting, ICT, financiën, personeelszaken, communicatie en bestuurs- en beleidsondersteuning. De heer Den Boer studeerde Sociale Psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en promoveerde in de Sociale Wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Limburg.
Terug.