Ommelander Ziekenhuis Groningen

Lid Raad van Commissarissen

Het Ommelander Ziekenhuis verwelkomt Audrey Antuma met ingang van 1 december 2022 als nieuw lid van de raad van commissarissen (rvc). 

Audrey Antuma heeft een economische achtergrond en heeft onder andere dertig jaar ervaring bij de Rabobank. De laatste tien jaar was zij directeur-bestuurder van drie banken in Groningen, Friesland en Drenthe. Ook als toezichthouder deed zij ervaring op, onder andere bij een sociaal werk-leerbedrijf en bij Stichting ELANN.

De wereld een beetje mooier maken
Audrey Antuma: “De zorg heeft mijn belangstelling. Er is veel te doen en deels zie ik dezelfde raakvlakken met mijn werk bij de Rabobank. Denk bijvoorbeeld aan ontwikkelingen als vergrijzing, digitalisering en het aantrekken en behouden van talent. Ik vind het belangrijk om bij te dragen aan de samenleving. Zo zit ik als mens in elkaar. Ik geloof er in dat ik niet alleen voor mezelf op deze aarde ben, maar ook om de wereld een klein beetje mooier te maken. De raad van bestuur van het Ommelander Ziekenhuis heeft de ambitie het Ommelander Ziekenhuis op koers te houden en samen de beste zorg dichtbij te bieden aan de mensen in de regio. In mijn rol als commissaris heb ik met een helikopterview een positief kritische rol richting het bestuur, zodat we samen het verschil kunnen maken.”