Omroep West

directeur

Per 1 juni treedt de heer Henk Lemckert in dienst van de regionale Omroep West in Zuid-Holland en de lokale Haagse Omroep als beoogd opvolger van de huidige directeur op die per 1 september met pensioen gaat. De heer Lemckert is momenteel directeur bij Omroep Brabant.

De heer Lemckert is geen onbekende in de wereld van de regionale omroepen en heeft vele jaren ervaring in de mediabranche. Ooit werkzaam bij Radio West is hij sinds 2008 werkzaam bij Omroep Brabant als respectievelijk Hoofdredacteur, Directeur/Hoofdredacteur en de laatste 3 jaar als Directeur. Voordat de heer Lemckert naar Brabant vertrok was hij adjunct Hoofdredacteur bij RTV Noord-Holland.

”Ik ben ontzettend blij met deze mooie stap. Omroep West is een sterk merk in een uitdagend gebied. Ik verheug me erop om samen met alle medewerkers nieuwe stappen te zetten om het succes verder uit te bouwen” aldus de heer Lemckert.

Voorzitter van de Raad van Toezicht van Omroep West, de heer Harro Knijff, is enthousiast over de komst van Lemckert.
“Met Henk Lemckert halen wij een zwaargewicht in huis met veel ervaring in de regionale omroep. Wij hebben er alle vertrouwen in dat onder  leiding van Henk samen met alle medewerkers van Omroep West een belangrijke volgende stap  kan worden gezet om Omroep West als regionale omroep toekomstbestendig en nog sterker te maken.”

De heer Milo treedt officieel 1 september uit dienst om van zijn pensioen te gaan genieten na bijna 17 jaar directeurschap bij Omroep West. Milo kwam in 2004 bij Omroep West toen deze in bijna failliet was. Inmiddels is de omroep al ruime tijd financieel gezond.
“Ik draag de omroep straks met een gerust hart aan Henk Lemckert over. Henk heeft veel ervaring en bewezen van iets goeds iets nog beters te kunnen maken.”