PCOU Willibrord

Lid raad van bestuur

Andries Mulder is benoemd als lid van het college van bestuur van de Stichting PCOU Willibrord. "Met veel plezier heb ik de benoeming aanvaard, met een mooie en uitdagende bestuurlijke opdracht." Andries start zijn werkzaamheden op 1 april 2022.

 

Andries Mulder is geen onbekende in onderwijsland. Momenteel is hij voorzitter van het college van bestuur van VCO Oost-Nederland, een organisatie voor onderwijs en opvang met veertien scholen voor christelijk basisonderwijs en kindcentra in Twente en de Achterhoek. Ook is hij lid van de raad van toezicht van NSO-CNA Leiderschapsacademie. Eerder was hij rector-bestuurder in het voortgezet onderwijs en bekleedde hij directiefuncties in het hoger onderwijs.

 

Mooie en uitdagende opdracht

Andries kijkt ernaar uit om aan de slag te gaan: "Met veel plezier heb ik de benoeming tot lid college van bestuur aanvaard, met daarbij een mooie en uitdagende bestuurlijke opdracht. Samen met alle collega’s in de scholen en de ondersteunende staf wil ik mij sterk maken voor de verdere ontwikkeling van de organisatie en natuurlijk in het bijzonder voor de leerlingen en het onderwijs binnen de 41 prachtige scholen."

 

Stabiel en gedreven

De raad van toezicht, voorzitter college van bestuur Fawzia Nasrullah en een afvaardiging van schoolleiders, managers S&A, GMR en OR menen dat het college nu goed toegerust is om aan de slag te gaan met vraagstukken waar de scholengroep voor staat. "We hebben in Andries een stabiele en gedreven bestuurder gevonden, die de grootstedelijke problematiek kent en de weg weet in het primair en voortgezet onderwijs. Iemand met politiek-bestuurlijke sensitiviteit, een overstijgende blik en strategische visie op de rol en bijdrage van goed onderwijs in een identiteitsgebonden organisatie."