Pleyade

Bestuurder

Het nieuwe jaar kent een mooi begin voor Pleyade! Met de start van John Olde Olthof op 1 januari 2024 als bestuurder zal Esther van het Erve per 1 april 2024 starten als tweede bestuurder bij Pleyade.

In oktober maakte Pleyade bekend dat John Olde Olthof de rol van voorzitter in de Raad van Bestuur zal gaan vervullen. Esther zal de rol van lid voor haar rekening gaan nemen. Samen gaan zij verder vorm en inhoud geven aan het duale bestuur waar Pleyade voor heeft gekozen. Sven Turnhout, voorzitter Raad van Toezicht Pleyade: “We zijn verheugd dat we na de komst van John ook de komst van Esther kunnen bekend maken. Met dit duo gaan we met vertrouwen de toekomst tegemoet.”

Op dit moment is ze nog werkzaam als directeur zorg bij Silverein – Zorggroep De Opbouw in de omgeving Utrecht. Deze organisatie zet zich in voor zorg en welzijn van ouderen. Daarvoor heeft zij jarenlang in diverse zorgorganisaties gewerkt als manager. Vanaf 1 april 2024 zal Esther aan de slag gaan bij Pleyade. Yvonne van Stiphout, voorzitter Raad van Bestuur Zorggroep De Opbouw: “We verliezen in Esther een enthousiaste en betrokken directeur. We wensen haar veel werkplezier bij Pleyade, een organisatie die veel lijkt op Silverein waar Esther een waardevolle bijdrage levert. Beide organisaties hebben nagenoeg dezelfde waarden en werken aan nieuwe, passende ouderenzorg.”

De zorg is voor Esther een prachtige sector waar ze met veel betrokkenheid en enthousiasme werkt. Esther van het Erve: “Waardevolle ondersteuning en zorg blijven bieden aan inwoners van het werkgebied van Pleyade in de veranderende tijd is mijn drijfveer. In samenspraak met bewoners en cliënten, naasten, (vrijwillige) collega’s en regionale partners deze uitdaging aangaan is waar ik naar uitkijk samen met John Olde Olthof."

John Olde Olthof: “Fijn dat Esther Pleyade ook komt versterken. Genoeg te doen, want naast de verantwoordelijkheid voor de zorg van vandaag voelen we ons als Pleyade ook verantwoordelijk voor de zorg van morgen. Met haar kennis en ervaring in de zorg kan ze hier een waardevolle bijdrage aan gaan leveren.”