Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie

Mevrouw Diana Monissen en de heer Hans Clevers versterken Prinses Máxima Centrum

Mevrouw Diana Monissen en de heer Hans Clevers versterken Prinses Máxima Centrum.
 

Mevrouw Diana Monissen, bestuursvoorzitter van De Friesland Zorgverzekeraar, treedt medio juni aan als voorzitter van de raad van bestuur van het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie. Zij volgt de heer Paul Venhoeven op, die zich toelegt op de financiën en de nieuwbouw. De heer Hans Clevers, tot 1 juni president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, gaat als wetenschappelijk directeur de onderzoeksfunctie van het Prinses Máxima Centrum opzetten. De heer Clevers blijft als hoogleraar moleculaire genetica verbonden aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht.


Het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie wordt het grootste kinderoncologisch centrum van Europa. Doel is de beste zorg voor kinderen met kanker en onderzoek naar kinderkanker onder één dak te brengen.


De heer Wout Dekker, voorzitter van de raad van commissarissen van het Prinses Máxima Centrum, is bijzonder verheugd over de komst van Monissen en Clevers. “Het is geweldig dat deze twee toppers voor het Prinses Máxima Centrum kiezen. Hun niveau is illustratief voor onze ambitie en dat zij zich zo enthousiast aan ons verbinden zegt veel over de overtuigingskracht van het initiatief. Het Prinses Máxima Centrum wordt het grootste kinderkankercentrum van Europa. Op alle fronten willen wij met de beste mensen aan de slag in de strijd tegen kinderkanker.”


Mevrouw Monissen leerde als zorgbestuurder het volledige werkterrein van het Prinses Máxima Centrum kennen. Bovendien is zij sinds 2011 betrokken bij het initiatief, eerst als lid van de Raad van Advies en daarna als lid van de Raad van Commissarissen. Zelf zegt zij hierover: “De bundeling van de allerbeste zorg met het allerbeste onderzoek is essentieel voor de behandeling van kinderkanker, vaak heel complex. Die krachtenbundeling betekent dan ook een beter perspectief voor kinderen met kanker en hun ouders. “


De heer Clevers, wereldwijd een van de meest gelauwerde kankeronderzoekers: “Er is nog ontzettend veel te doen en te bereiken. De concentratie van onderzoek in het Prinses Máxima Centrum maakt het mogelijk om daar heel gericht en met de beste mensen uit de hele wereld aan te werken.” De heer Clevers zal bij de opbouw van de onderzoeksfunctie nauw samenwerken met kinderoncoloog Rob Pieters, als bestuurder verantwoordelijk voor de zorg in het Prinses Máxima Centrum. Terug.