Provincie Overijssel

Hoofd Eenheid Bestuurs- & Concernzaken

Josée Woertman wordt per 7 februari 2022 het nieuwe Hoofd Eenheid Bestuurs- & Concernzaken (BC) van de Provincie Overijssel. Josée is sinds 2014 werkzaam bij de provincie Drenthe. De afgelopen drie jaar was ze daar Directeur Beleid. Daarvoor werkte zij onder andere bij de provincie Groningen.

Provinciesecretaris Nico Versteeg is zeer verheugd met deze versterking van het Concern Management Team: “Josée heeft een brede en stevige ervaring in het openbaar bestuur, kent de provinciale opgave en uitdagingen en heeft een visie op de aanpak. Daarbij heeft ze een oog voor betrokkenen en werkt ze vanuit samenwerking en verbinding. Josée denkt in kansen en is creatief in haar aanpak. Als persoon en met haar ervaring is Josée een aanvulling voor de eenheid BC en voor het CMT.”

Voor Josée Woertman sprong Overijssel er echt uit in haar rondje langs de provinciale velden. “Vanuit de provincie Drenthe, en ook daarvoor vanuit Groningen, heb ik vanzelfsprekend met enige regelmaat gekeken naar de collega-provincies en wat daar gebeurde. Daarbij sprong Overijssel er voor mij steeds uit als innovatief en ambitieus. Toen ik deze woorden letterlijk terugzag in de vacaturetekst, op een moment waarop ik mijzelf net kritisch aan de tand voelde wat mijn volgende stap zou zijn, ben ik in actie gekomen. Het waren heel plezierige en prikkelende ontmoetingen en gesprekken tijdens de sollicitatieprocedure. Het voelt alsof we heel goed bij elkaar passen en ik zie ernaar uit om samen op te gaan trekken” aldus Josée.