Radboud Universiteit Nijmegen

decaan faculteit der managementwetenschappen

De heer Tom Elfring wordt de nieuwe decaan van de Faculteit der Managementwetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen, de huidige decaan gaat per 1 oktober 2020 met emeritaat gaat.
 
De heer Elfring is gepromoveerd in de Economie in Groningen (1988). Momenteel is hij hoogleraar en hoofd van de afdeling Strategy, International Business and Entrepreneurship van de University of Liverpool Management School. Hij heeft ruime bestuurlijke ervaring bij diverse Nederlandse universiteiten en is visiting professor geweest bij universiteiten in Italië (Bologna University), Denemarken (Copenhagen Business School), en de Verenigde Staten (Texas A&M en University of Alabama). Als docent en begeleider heeft hij met veel plezier onderwijs gegeven in bachelor, master,  executive programma’s en PhD projecten begeleid.
 
Het onderzoek van de heer Elfring richt zich op (strategisch) ondernemerschap en netwerken en innovatie in dienstverlening. Zijn onderzoek is multidisciplinair van aard en combineert elementen uit de economie, bedrijfskunde, sociologie, psychologie en geografie. Zijn onderzoek is mede gefinancierd door organisaties als NWO, KNAW, WRR, European Science Foundation, en Ministerie van Economische Zaken.
 
De heer Elfring: "Ik geloof sterk in de maatschappelijke oriëntatie van de Faculteit der Managementwetenschappen en wil daar graag een bijdrage aan leveren door verdere versterking van onderzoek en onderwijs."