Reinier Haga Groep

Lid raad van bestuur en directievoorzitter a.i. LangeLand Ziekenhuis

Met ingang van 1 oktober is Pier Eringa (60) benoemd tot lid raad van bestuur van de Reinier Haga Groep (RHG) en directievoorzitter a.i. van het LangeLand Ziekenhuis.
 
Eringa is een ervaren bestuurder in de publieke en semipublieke sector. Zo is hij tevens voorzitter van Stichting Open Nederland. Deze organisatie is verantwoordelijk voor het organiseren van testcapaciteit in de Covid-19 pandemie. Voorheen was hij onder meer voorzitter van de raad van bestuur van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht, president-directeur van ProRail, CEO van Transdev Nederland en algemeen directeur/ gemeentesecretaris in Nijmegen. Eringa begon zijn loopbaan binnen de politie waar hij van 2002 tot 2006 hoofdcommissaris en korpschef was van Regio Flevoland.

Pier Eringa: “juist nu is het van belang voor het LangeLand en RHG om vooruit te kijken. Met het voorgenomen besluit van de ontvlechting van het RHG, waarin het HagaZiekenhuis in Den Haag en het LangeLand samen verder willen gaan, is een goede stap voorwaarts gezet. Daar moet nu invulling en vooral opvolging aan worden gegeven. Een opgave waar ik graag mee aan de slag ga.”  

De Reinier Haga Groep en het LangeLand Ziekenhuis kijken uit naar de samenwerking met de nieuwe bestuurder. Bestuursvoorzitter RHG Jeroen van Roon: “met zijn ervaring en persoonlijkheid is Pier een welkome aanvulling in ons team. Naast de dagelijkse leiding over het ziekenhuis, gaat hij aan de slag met de verdere samenwerking tussen het Haga en LangeLand. Pier komt dan ook op een goed moment binnen.“