ROC Mondriaan

Lid College van Bestuur

Per 1 juni 2023 treedt Rianne van der Meij toe als lid van het College van Bestuur van ROC Mondriaan, met als belangrijkste portefeuille: onderwijs. Een vergelijkbare rol vervult zij op dit moment bij het Grafisch Lyceum Rotterdam. Daarnaast is zij sinds 2019 bestuurslid bij de MBO Raad.

Voor de klas begonnen

Rianne begon haar loopbaan als docent wiskunde op een Rotterdamse mavo. Later maakte zij de overstap naar het Grafisch Lyceum Rotterdam, waar ze naast wiskunde ook natuurkunde en informatica heeft gegeven. Na een tiental jaren voor de klas is ze leiding gaan geven aan docententeams en heeft ze zich beziggehouden met het ontwikkelen van opleidingen. Vanuit die rol heeft ze enkele jaren later haar focus verlegd naar onderwijsstrategie. In 2006 trad ze toe tot het College van Bestuur van dit onderwijsinstituut, met in haar portefeuille ‘onderwijs en onderwijsontwikkeling’. Vanuit die rol is zij eindverantwoordelijk voor de inhoud en de organisatie van het onderwijs aan 3.700 mbo-studenten en 500 vmbo-leerlingen.


Nieuwe kansen verkennen

De laatste jaren is Rianne, naast haar functie als CvB-lid bij het Grafisch Lyceum Rotterdam, bestuurslid van de MBO Raad en heeft zij diverse andere nevenfuncties vervuld. Dit geeft haar een ruime ervaring op het gebied van onderwijsplanning en -logistiek, organisatieontwikkeling en informatiemanagement. Rianne werkt graag op basis van vertrouwen en overleg. “Vanuit verbinding weet ik mijn collega’s te inspireren om nieuwe kansen te verkennen.”


Bijdrage leveren aan de toekomst

Rianne vindt het mbo een prachtige plek om te werken: “De herkenbaarheid van de beroepspraktijk en de directe lijnen met de arbeidsmarkt maken het voor mij een inspirerende en uitdagende plek. Als mbo hebben we een belangrijke bijdrage te leveren aan de toekomst van onze studenten, niet alleen in het opleiden voor een beroep, maar ook in de persoonsvorming en het voorbereiden op hun verdere leven. Het mbo-onderwijs draag ik al jaren een warm hart toe.”


Met Rianne krijgen het ROC Mondriaan er een ervaren leidinggevende en betrokken bestuurder bij met een goede dosis (Rotterdamse) humor.