roc mondriaan

voorzitter college van bestuur

Per 1 april 2020 start de heer Hans Schutte als nieuwe bestuursvoorzitter van ROC Mondriaan. Op dit moment is de heer Schutte werkzaam als directeur-generaal bij uitvoeringsinstelling DUO, van het ministerie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.  

De heer Schutte is een ervaren bestuurder uit het onderwijs met een breed netwerk en kennis van de ontwikkelingen in de sector. De heer Schutte: “Voor mij is en blijft het mbo de meest boeiende onderwijssector. De diversiteit en brede doelgroep spreken me aan.  Excellentieprogramma’s voor jongeren die meer willen, in combinatie met extra begeleiding voor kwetsbare jongeren. En dat in samenwerking met allerlei verschillende bedrijven en instellingen in de regio. ROC Mondriaan heeft een ambitieus strategisch programma en mooie uitgangspositie.”

Vrijwel zijn hele carrière is de heer Schutte werkzaam (geweest) in het onderwijs. De afgelopen ruim zeven jaar was hij directeur-generaal bij het ministerie van OCW, waar hij verschillende onderdelen in zijn portefeuille had. Sinds begin 2017 is hij verantwoordelijk voor DUO. Daarvoor had hij verschillende bestuurlijke rollen bij diverse ROC’s. Zo was hij bestuursvoorzitter bij ROC Twente en ROC Nijmegen.