Roessingh Research and Development

Directeur-Bestuurder

Mevrouw Miriam Luizink treedt op 1 februari 2016 aan als directeur-bestuurder bij Roessingh Research and Development (RRD). Zij volgt hiermee prof. dr. Hans Rietman op die ruim acht jaar op succesvolle wijze leiding heeft gegeven aan het onderzoekscentrum.
 
In de afgelopen jaren heeft RRD zich ontwikkeld tot een toonaangevend onderzoekscentrum van nationale en internationale allure. Revalidatietechnologie en telemedicine zijn focusgebieden voor onderzoek en ontwikkeling. Telemedicine wordt inmiddels breed toegepast buiten de revalidatiesector, bij ziekenhuizen, in de ouderenzorg en bij gemeenten. Aan de basis van het succes van RRD staan goede samenwerkingsrelaties met  het RoessinghConcern en de Universiteit Twente.
 
De komende jaren zet RRD verder in op het versterken en verbreden van de toepassingsmogelijkheden van de onderzoeken. Op deze wijze worden kennis en onderzoek nog beter verankerd in de alledaagse zorgpraktijk. Met mevrouw Luizink heeft Roessingh een persoon aangetrokken die uitstekend in staat is leiding te geven aan dit veranderingsproces.
 
Mevrouw Luizink heeft haar sporen onder meer verdiend in samenwerkingsverbanden bij Oost NV, als zakelijk directeur van MESA+ Instituut voor Nanotechnologie en als directeur strategisch business development van de Universiteit Twente. Zij beschikt over een sterk netwerk in wetenschap, industrie en overheid. Mevrouw Luizink werd in 2010 uitgeroepen tot Twentse Zakenvrouw van het jaar.
 
Research and Development is een groot wetenschappelijk onderzoeksinstituut, gericht op revalidatietechnologie en telemedicine. RRD werkt nauw samen met Roessingh, centrum voor revalidatie en de Universiteit Twente, maar ook met (internationale) partners. De Universiteit Twente en Roessingh Research and Development werken intensief met elkaar samen op het gebied van de revalidatietechnologie en telemedicine. Terug.