Ronald McDonald Kinderfonds

Directeur-bestuurder

Mevrouw Renate Westerlaken-Loos is per 1 maart 2017 benoemd tot directeur-bestuurder van het Ronald McDonald Kinderfonds. Zij volgt daarmee mevrouw Marja van Bijsterveldt op, die 2 september jl. is gestart als burgemeester van Delft.

Mevrouw Westerlaken-Loos is momenteel burgemeester van Lopik, een functie die zij na eerst een jaar als waarnemend burgemeester, vanaf april 2009 beoefent. Daarvoor was zij onder andere wethouder in de gemeente Veenendaal, werkte zij enkele jaren als mediator, was zij lid Provinciale Staten van Utrecht en bekleedde diverse functies in het CDJA en CDA. Van 2007 tot 2011 was mevrouw Westerlaken-Loos eerste vicevoorzitter van het CDA.

De Raad van Toezicht van het Ronald McDonald Kinderfonds is zeer verheugd over de komst van mevrouw Westerlaken. “Zij brengt niet alleen een groot netwerk en ruime bestuurlijke ervaring mee, maar is tevens als toezichthouder bij enkele goede doelen goed bekend in de charitatieve wereld. Als Raad van Toezicht zijn wij dan ook buitengewoon ingenomen met de komst van mevrouw Westerlaken. Wij zijn ervan overtuigd dat zij de samenwerking met de Ronald McDonald Huizen nog verder zal versterken en het Ronald McDonald netwerk zal bestendigen voor de toekomst”, aldus voorzitter Marjan Oudeman. Terug.