sanquin

voorzitter raad van bestuur

De raad van toezicht van Sanquin heeft de heer Tjark Tjin-A-Tsoi benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur.

Sanquin is een not-for-profit organisatie, die de bloedvoorziening in Nederland verzorgt. Naast het afnemen, verwerken en uitgeven van bloedproducten maakt Sanquin bloedgroep- en immuunreagentia, verricht diagnostisch onderzoek voor ziekenhuizen, doet wetenschappelijk onderzoek en verzorgt onderwijs, opleidingen en nascholing. Sanquin is ook verantwoordelijk voor de beschikbaarheid van bloedproducten die mede zijn bereid uit het in Nederland ingezamelde bloed. In de praktijk voert Sanquin Plasma Products die taak uit.

“Met de ervaring van de heer Tjin-A-Tsoi heeft de Raad van Toezicht het vertrouwen de juiste persoon te hebben gevonden om Sanquin verder te sturen door een periode van transitie. Met zijn brede ervaring bij organisaties met een grote maatschappelijke rol, zal de heer Tjin-A-Tsoi zonder twijfel op dit sterke fundament weten door te bouwen”, aldus de heer Huib Pols, voorzitter van de raad van toezicht.
 
De heer Tjin-A-Tsoi is thans directeur-generaal van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Voor zijn periode bij het CBS was hij onder meer werkzaam als algemeen directeur van het Nederlands Forensisch Instituut en als directeur Concurrentietoezicht bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit. Daarvoor bekleedde hij functies bij onder meer Ernst & Young, Rabobank en Shell. Hij is gepromoveerd in de theoretische fysica aan de Universiteit van Amsterdam.

“Sanquin is een prachtige organisatie en internationaal uniek in zijn soort. Innovatief, veelzijdig en met bevlogen collega’s die actief zijn op de gebieden van o.a. diagnostiek, wetenschappelijk onderzoek, het vervaardigen van reagentia en natuurlijk het inzamelen van bloed en plasma en het verwerken daarvan tot bloedproducten en geneesmiddelen. Het is me een eer en een genoegen om me in te mogen zetten voor Sanquin en diens rol in de zorg”, aldus de heer Tjin-A-Tsoi.