siza

lid raad van bestuur

De heer Jan-Dirk Sprokkereef is vanaf 1 februari 2020 het nieuwe lid van de raad van bestuur van Siza.
 
De heer Bart Blanken, voorzitter raad van toezicht: “Siza ondersteunt mensen met een beperking in het leven dat zij graag willen leiden. We zetten technologie en andere innovaties in om de mogelijkheden van deze mensen te vergroten en om onze zorg betaalbaar te houden. Dat laatste is een hele uitdaging, gezien de arbeidsmarktkrapte en steeds complexer wordende zorgvragen. We zijn ervan overtuigd dat Jan-Dirk Sprokkereef samen met Julianne Meijers de koers van Siza kan voortzetten.”
 
De heer Sprokkereef  is op dit moment directeur van het nationaal programma ‘Geweld hoort nergens thuis’. In deze rol werkt hij voor de ministeries Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Justitie en Veiligheid en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Eerder was hij directeur/bestuurder van organisaties als Samen Veilig Midden-Nederland en Bureau Jeugdzorg Friesland.
De heer Sprokkereef ziet ernaar uit zich voor Siza in te zetten: "De afgelopen jaren merkte ik dat het me energie geeft nauw betrokken te zijn bij de dagelijkse praktijk van de zorg. Ik kijk er dan ook naar uit om als bestuurder van betekenis te zijn voor mensen met een beperking en de mensen die hen elke dag weer ondersteuning bieden."
 
De huidige bestuursvoorzitter de heer Hoogma is momenteel tevens bestuurder van Academy Het Dorp, vanaf februari 2020 stapt hij volledig over naar Academy Het Dorp. Mevrouw Meijers is vanaf 1 januari 2020 de nieuwe voorzitter van Siza’s raad van bestuur.