Stichting Omroep Muziek

Directeur

De heer Roland Kieft wordt per 1 april 2016 de nieuwe directeur van de Stichting Omroep Muziek in Hilversum. De heer Kieft, momenteel artistiek directeur van het Residentie Orkest in Den Haag, zal leiding gaan geven aan het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor, alsmede de NTR Zaterdagmatinee, het AVROTROS Vrijdagconcert & het AVROTROS Zondagochtend Concert.
Ook zal hij verantwoordelijk zijn voor het gebruik en beheer van het rijksmonument Muziekcentrum van de Omroep, het gebouw waarin de SOM is gevestigd.
 
Stichting Omroep Muziek biedt met de prestigieuze NTR Zaterdagmatinee de toonkamer van de
muziekactualiteit en met het afwisselende AVROTROS Vrijdagconcert & AVROTROS Zondagochtend Concert een combinatie van nieuwe muzikale ontdekkingen en hoogtepunten uit de symfonische canon. Het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor vormen het hart van deze series.

De Stichting Omroep Muziek is met 225 werknemers de grootste symfonische concertorganisatie van Nederland. Na de grootscheepse reorganisatie van 2013 heeft de SOM haar ambities in 2013-2015 nader vormgegeven. In samenwerking met de partneromroepen AVROTROS en NTR wordt op hoog niveau inhoud gegeven aan de Levende Muziek op de verschillende platforms van de Nederlandsepublieke omroep. In de komende periode wil de SOM haar positie bestendigen en uitbouwen. Terug.