st. antonius ziekenhuis

lid raad van bestuur

Mevrouw Monique Valentijn zal vanaf 1 november de raad van bestuur van het St. Antonius Ziekenhuis versterken. Samen met de heer Demoulin (voorzitter) en de heer De Kruif vormt zij de nieuwe raad van bestuur.

Mevrouw Valentijn is van huis uit internist met als aandachtsgebied ouderengeneeskunde. Zij werkte de afgelopen vier jaar onder andere als directeur Specialistische Zorg bij Cordaan, een grote zorgaanbieder in Amsterdam. Haar voornaamste opdracht hierbij is het organiseren van de zorg in gelijkwaardige multidisciplinaire teams rondom de patiënt. Vanuit haar persoonlijke ervaring in het verleden als leerling-verpleegkundige is zij momenteel betrokken bij het stimuleren van verpleegkundig leiderschap via innovatieve zorgconcepten, zoals de Wijkkliniek. Mevrouw Valentijn heeft daarnaast een passie voor digitale transformatie.

De heer Huibert Pols, voorzitter raad van toezicht: “We hebben met Monique, met een groot hart voor de gezondheidszorg, een inspirerend en benaderbaar leider in huis gehaald. Zij is vernieuwingsgericht en kan zorgen voor nog meer verbinding die nodig blijft in deze intensieve coronaperiode. Wij zien uit naar haar komst en hebben met deze driehoofdige raad van bestuur veel vertrouwen in de toekomst.”