Stichting Lezen & Schrijven

Directeur-bestuurder

Per 1 januari 2018 start mevrouw Geke van Velzen als directeur-bestuurder van Stichting Lezen & Schrijven. Mevrouw Van Velzen woonde en werkte het afgelopen jaar in New York als senior adviseur op het terrein van hoger onderwijs. Daarvoor was zij secretaris van de Hogeschool en de Universiteit van Amsterdam. Ook werkte zij als consultant bij een adviesbureau en deed zij ervaring op in de politiek.

Mevrouw Van Velzen volgt in deze functie mevrouw Merel Heimens Visser op die de afgelopen zes jaar aan het roer heeft gestaan van Stichting Lezen & Schrijven. In deze periode heeft de stichting laaggeletterdheid onderwerp van gesprek gemaakt bij publiek en politiek en honderden gemeenten, instellingen, bedrijven, docenten en vrijwilligers ondersteund bij het organiseren van scholing. Het resultaat: een grotere kans op geluk, gezondheid en groei voor 60.000 mensen.

Geke van Velzen: “Ik verheug me er enorm op om aan de slag te gaan en samen te werken met iedereen die bij de aanpak van laaggeletterdheid betrokken is. De afgelopen jaren zijn fantastische resultaten geboekt en is er verschil gemaakt in het leven van veel laaggeletterden. Nu is het zaak het succes van de aanpak te bestendigen en hierop voort te bouwen, want laaggeletterdheid groeit nog steeds. Ik kijk uit naar de ontmoetingen met alle (lokale) organisaties zodat we samen het verschil kunnen maken.” Terug.