Stichting RPO

bestuurder ad interim

Stichting Regionale Publieke Omroep (RPO) benoemt de heer Mark Minkman tot nieuwe bestuurder ad interim. Hij volgt per 1 september de heer Schuiteman op die als zakelijk directeur aan de slag gaat bij RTV Utrecht.

De heer Minkman is adviseur van Andersson Elffers Felix en een zeer ervaren bestuurder. Hij heeft een lange periode (eind)verantwoordelijkheid in de cultuur- en mediasector gedragen. Hij was jarenlang directeur van het Amsterdamse poppodium Paradiso. Daarvoor was hij acht jaar zakelijk directeur bij de landelijke publieke omroepvereniging VARA.

De heer Minkman gaat de functie van bestuurder op interimbasis vervullen. In de tussentijd start de procedure voor de werving van een nieuwe vaste bestuurder, Vanderkruijs en RPO zullen ook hierin optrekken als partners in executive search.

De RPO is het samenwerkings- en coördinatieorgaan voor de uitvoering  van de publieke mediaopdracht op regionaal niveau. De RPO coördineert de beleids- en verantwoordingscyclus voor de regionale publieke omroep en bevordert samenwerking tussen regionale omroepen onderling.