Stichting School & Veiligheid

directeur/bestuurder

Mevrouw Amina Saydali is per 14 juni 2021 de nieuwe directeur/bestuurder van Stichting School & Veiligheid. Zij volgt de heer Klaas Hiemstra op, die per 1 juli de pensioengerechtigde leeftijd bereikt.

Mevrouw Saydali heeft diverse functies bekleed bij de Rijksoverheid. In haar loopbaan langs verschillende ministeries heeft zij zich in diverse advies- en managementfuncties ingezet voor thema’s die raken aan kansengelijkheid, participatie op de arbeidsmarkt en emancipatie van vrouwen en lhbti’s. De afgelopen jaren was zij leidinggevende bij de Inspectie van het Onderwijs.

Over haar keuze voor Stichting School & Veiligheid zegt mevrouw Saydali:
“Ik geloof enorm in het onderwijs als motor voor emancipatie en burgerschapsontwikkeling. Zelfontwikkeling en jezelf mogen zijn, vormen voor mij belangrijke waarden die volledig samenvallen met de missie van School & Veiligheid. Het is een voorrecht om straks samen met het team voor deze maatschappelijke opdracht te staan.”

De raad van toezicht is ervan overtuigd dat de ervaring en de professionele drive van mevrouw Saydali haar in staat zullen stellen de ontwikkeling van School & Veiligheid verder te leiden.