TanteLouise

Bestuurder

De Raad van Toezicht van Stichting tanteLouise heeft mevrouw Conny Helder benoemd tot nieuwe bestuurder. Zij volgt de heer Jef Pelgrims op die in de zomer van 2017 met pensioen gaat.

Mevrouw Helder heeft een ruime (bestuurlijke) ervaring in de zorgsector. Na diverse bestuurs- en managementfuncties is ze sinds 2010 voorzitter van de Raad van Bestuur van SGE, de Stichting Gezondheidscentra Eindhoven. Bij haar komst balanceerde SGE nog op de rand van faillissement, inmiddels is SGE uitgegroeid tot een solide eerstelijnsorganisatie met elf gezondheidscentra, een centraal bestuursorgaan en een apotheekorganisatie.

Mevrouw Helder, die eerder managementfuncties vervulde bij het UMC Utrecht en in ziekenhuizen in Amsterdam en haar geboorteplaats Den Haag, is naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging. Dat daarbij de keuze is gevallen op tanteLouise is niet verwonderlijk, motiveert ze haar keuze: “Ik ben van nature nieuwsgierig en laat me graag prikkelen door vernieuwende ideeën. Ook geloof ik sterk in de kracht van samenwerking tussen diverse disciplines in de zorg. TanteLouise heeft al die elementen in zich en staat binnen de sector te boek als uiterst innovatief en vernieuwend. In de masterclass e-Health die ik volg, wordt tante zelfs als voorbeeld genoemd.”

Mevrouw Helder gaat begin juni bij tanteLouise aan de slag. De Raad van Toezicht ziet in haar de juiste opvolger van de heer Pelgrims, die sinds zijn aanstelling in 2003 zo nadrukkelijk zijn stempel drukte op de ontwikkeling van TanteLouise. Terug.