Tilburg University

Voorzitter College van Bestuur

Het Stichtingsbestuur van Tilburg University heeft dr. Koen Becking benoemd tot voorzitter van het College van Bestuur per 1 oktober. Het Stichtingsbestuur heeft hiertoe - na het horen van het Dagelijks Bestuur van de Universiteitsraad – vrijdag 13 juli besloten.
 
De heer Becking is op dit moment voorzitter van de Statutaire Directie van de KRO. Daarvoor was hij Algemeen Directeur van ROI, het Opleidingscentrum voor de top van de Nederlandse Overheid. Eerder was hij werkzaam voor het ministerie van Justitie en het Centrum voor Arbeidsverhoudingen.
Becking studeerde van 1988 tot 1992 Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam.
 
In 2002 promoveerde hij aan de Universiteit Utrecht op tien jaar arbeidsverhoudingen bij Nederlandse en Europese overheden. Van 2003-2009 was hij bijzonder hoogleraar in Zuid-Afrika aan de Universiteit van Stellenbosch.
 
Het College van Bestuur van Tilburg University bestaat uit twee leden. De voorzitter, vanaf 1 oktober dr. Koen Becking mpa (master of public administration), en prof. dr. Philip Eijlander in de functie van Rector Magnificus. In zijn nieuwe positie gaat de heer Becking leiding geven aan algemeen bestuurlijke en strategische zaken. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de dagelijkse bedrijfsvoering van Tilburg University. Terug.