Tilburg University

Vicevoorzitter College van Bestuur

Het college van bestuur heeft mevrouw Paulina Snijders per 15 februari 2018 benoemd tot  vicevoorzitter en lid van het college van bestuur. Mevrouw Snijders is momenteel directeur Control en Compliance van het Erasmus Medisch Centrum en lid van de Raad van Commissarissen van het ziekenhuis Bernhoven. Als vicevoorzitter wordt zij bij de universiteit Tilburg verantwoordelijk voor de bedrijfsvoeringsportefeuille.

De benoeming is ingegeven door het feit dat Tilburg University de afgelopen jaren substantieel is gegroeid waarmee een driehoofdig college van bestuur wenselijk en noodzakelijk is geworden. De heer Jan Hommen, voorzitter Stichtingsbestuur: “Zowel het Stichtingsbestuur als CvB zijn verheugd over de komst van Paulina Snijders. Zij koppelt een warme open persoonlijkheid aan een sterke drang tot excellentie. Door de benoeming blijft bestuurlijke aandacht voor de ondersteunende processen behouden met aandacht voor lange termijn financieel beleid en risicomanagement. Door een herverdeling van portefeuilles ontstaat er tevens ruimte voor het uitbouwen en intensiveren van de relaties met de buitenwereld voor de College Voorzitter. Beide ontwikkelingen zijn in lijn met de visie van het Stichtingsbestuur.”

Mevrouw Snijders (geboren te Etten-Leur) studeerde Bestuurskunde aan de Universiteit Twente. Ze volgde een postdoctorale opleiding Public Controlling aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en heeft zich o.a. op INSEAD bekwaamd op het gebied van leiderschap en verandermanagement.
Sinds 2015 is mevrouw Snijders directeur Control en Compliance van het Erasmus Medisch Centrum. Daarvoor was zij werkzaam bij het Academisch Medisch Centrum Amsterdam als Directeur Financiën en Control. Eerdere werkgevers betroffen daarnaast de Universiteit Twente,  de Algemene Rekenkamer en het Ministerie van VWS.  In 2016 trad zij toe tot de Raad van Commissarissen van ziekenhuis Bernhoven, waar zij  ook voorzitter is van de Auditcommissie.

Mevrouw Snijders: “De universitaire wereld is geen vreemde voor mij en ik voel mij daarin thuis. Ik word geïnspireerd door de bevlogenheid van onderzoekers en docenten en door de interactie met studenten die het beste uit hun opleiding willen halen. Ik neem graag mijn ervaringen mee naar Tilburg en verheug mij op de rol en bijdrage die ik kan leveren in het verder ontwikkelen van de bedrijfsvoering.” Terug.