Tivoli Vredenburg

Voorzitter raad van toezicht

Op 1 januari 2022 treedt Maarten Schurink in de rol van voorzitter toe tot de Raad van Toezicht van TivoliVredenburg. Hij volgt Lennart van der Meulen op, die na acht jaar afscheid neemt. Schurink (1975) is Secretaris-Generaal bij het Ministerie van BinnenlandseZaken en Koninkrijksrelaties. Hij is goed bekend met TivoliVredenburg vanuit zijn tijd als gemeentesecretaris van Utrecht. Schurink  is bestuurskundige en politicoloog en woont met zijn gezin in De Bilt.
 
"TivoliVredenburg heeft zich ontwikkeld tot een gezichtsbepalende culturele instelling voor Utrecht en ver daarbuiten. Ook in deze pandemie barsten zij van de creativiteit om muziek en cultuur bij de mensen te brengen. De organisatie heeft de potentie die bij oprichting werd gezien waargemaakt. Ik heb ontzettend veel zin om samen met de Raad van Toezicht en de directie TivoliVredenburg naar weer een volgend level te brengen.", aldus Schurink.
 
Algemeen directeur Jeroen Bartelse is blij met de komst van de nieuwe voorzitter: "Met Maarten Schurink krijgt TivoliVredenburg een maatschappelijk bevlogen en toegankelijk bestuurder. Iemand die Utrecht goed kent en middenin de samenleving staat. Met zijn brede blik en aanstekelijke betrokkenheid kunnen we samen met alle medewerkers TivoliVredenburg verder brengen als baanbrekend muziekpodium voor iedereen."
 
De Raad van Toezicht van TivoliVredenburg wordt gevormd door een divers en betrokken team van mensen die elk vanuit hun eigen professionele achtergrond en deskundigheid onbezoldigd toezien op het functioneren van de directie en meedenken over het te voeren beleid. De raad bestaat momenteel, naast de voorzitter, uit Kees Romme, Joop Deveer, Joske Paumen, Seth van der Meer, Hakan Koçak en Mavis Carrilho.