UNETO-VNI

Directeur

Het algemeen bestuur van UNETO-VNI heeft de heer Erik van Engelen benoemd tot nieuwe directeur, hij treedt per 1 maart 2013 in functie. UNETO-VNI is de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel.
 
Na zijn studie elektrotechniek aan de Technische Universiteit Eindhoven, was de heer Van Engelen onder andere werkzaam als projectleider en adjunct-directeur in de technologiesector (1989-1997). Vanaf 1997 was hij werkzaam bij Essent, onder andere als directeur Essent Duurzaam, directeur Essent B2B, manager Public Affairs en directeur Innovatie. Sinds 2011 is hij directeur van Stichting Groen Gas Nederland en vanaf begin dit jaar is hij daarnaast Manager Innovatie bij RWE AG (Essen, Duitsland).
 
Van Engelen vervulde een groot aantal nevenactiviteiten, waaronder lid van het Platform Duurzaam Gas van het ministerie van Economische Zaken, docent Innovation Management bij het Instituut voor Bedrijfskunde (IBO) en Lid van de Raad van Advies van IMPACT interfacultair instituut. Momenteel is hij bestuurder van het Topconsortium voor Kennis en Innovatie (TKI) voor gas-innovaties in Nederland. Terug.