Universiteit Utrecht

Voorzitter College van Bestuur

De Raad van Toezicht van de Universiteit Utrecht heeft mevrouw mr. Marjan Oudeman per 1 juli 2013 benoemd tot voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht. Op dit moment is zij lid van het Executive Committee van AkzoNobel. Zij volgt mevrouw mr. Yvonne van Rooy op die eind 2012 de overstap maakte naar de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen.

Mevrouw Oudeman (1958) is lid van het Executive Committee van AkzoNobel met als portefeuille personeelsbeleid en organisatieontwikkeling. Daarvoor was zij lid van het Executive Committee van het Europese deel van de Tata Steel Group, voorheen Corus Group en Executive Director van de Strip Divisie van het staalbedrijf.

Mevrouw Oudeman studeerde Rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen en heeft een MBA van de Erasmus Universiteit Rotterdam en van de University of Rochester, New York. Mevrouw Oudeman vervult diverse nevenfuncties, zij is onder meer lid van de raad van commissarissen bij de Nederlandse Spoorwegen en bij de ABN Amro Group en ze is lid van de Board of Directors bij Statoil. Zij is hiernaast lid van de stuurgroep masterplan Artis, lid van het bestuur Stichting Nationaal Fonds 4 en 5 mei en lid van de Raad van Toezicht Platform Bèta Techniek. Terug.