Universiteit van Amsterdam

decaan van de Faculteit der Geesteswetenschappen

Marieke de Goede, hoogleraar Politicologie, in het bijzonder externe betrekkingen van Europa, is door het College van Bestuur benoemd tot decaan van de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De benoeming gaat in op 1 maart 2022 en is voor een periode van vijf jaar. De Goede volgt Fred Weerman op, die het decanaat sinds 2016 vervulde en aanblijft tot het aantreden van De Goede.
De benoeming kwam tot stand in samenspraak met de Ondernemingsraad van de faculteit en de Facultaire Studentenraad. De Goede wordt tevens benoemd tot hoogleraar Politics of Security Cultures aan de Faculteit der Geesteswetenschappen.
‘Marieke de Goede is een bevlogen wetenschapper met een zeer sterke reputatie en uitstekende bestuurlijke capaciteiten’, aldus Geert ten Dam, voorzitter van het College van Bestuur en voorzitter van de benoemingsadviescommissie. ‘Marieke heeft haar wortels voor een belangrijk deel in de geesteswetenschappen liggen en ze heeft een scherp oog voor het belang ervan, waarbij ze over de traditionele grenzen van disciplines en faculteiten heen weet te denken. Ze gaat in alles wat ze doet zorgvuldig te werk, en altijd met een open blik. Dat maakt haar bij uitstek geschikt voor de functie van decaan en ik ben dan ook zeer verheugd dat ze zich in die rol wil gaan inzetten voor de Faculteit der Geesteswetenschappen.’
DEEL DEZE PAGINA linkedin twitter meer