Universiteit Utrecht

Decaan Faculteit Diergeneeskunde

Prof. dr. Wouter Dhert is per 15 december 2014 door het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht benoemd tot de nieuwe decaan van de Faculteit Diergeneeskunde. Hij volgt prof. dr. Anton Pijpers op, die op 1 april dit jaar vicevoorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht werd.
 
In de tussentijd was prof. dr. Jos van Putten waarnemend decaan en onderzoeksdirecteur bij Diergeneeskunde. De heer Dhert is sinds zeven jaar als deeltijdhoogleraar aan de faculteit Diergeneeskunde verbonden. Hij is ook hoogleraar Translationeel onderzoek van het steun- en bewegingsapparaat en werkzaam binnen het UMC Utrecht.
 
De heer Dhert (1962) studeerde Geneeskunde aan de Universiteit Leiden en promoveerde daar bij de afdelingen Biomaterialen en Orthopaedie. In 1993 startte hij als universitair docent bij de afdeling orthopaedie van het Academisch Ziekenhuis Utrecht. De heer Dhert werkte mee aan de positionering van de regeneratieve geneeskunde in Nederland. Sinds 2008 is hij hoogleraar Translationeel onderzoek van het steun- en bewegingsapparaat bij zowel de Faculteit Diergeneeskunde als het UMC Utrecht, met als een van de opdrachten om onderzoek hiernaar te bundelen. Hij is sinds 2012 voorzitter van het UMC Utrecht speerpuntprogramma ‘Regenerative Medicine & Stem Cells’ en sinds 2013 manager onderzoek en onderwijs / vicevoorzitter van de UMC Utrecht divisie Heelkundige Specialismen.
 
De heer Dhert ziet op de grensvlakken van diverse vakgebieden, gebruikmakend van verschillende perspectieven, grote kansen voor innovatie. Daarnaast ziet hij grote waarde in de ontwikkelingvan aansprekend onderwijs voor een duurzame positionering van een universiteit in de samenleving. Terug.