Universiteit Utrecht

Decaan Faculteit REBO

Het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht heeft mevrouw prof. mr. Annetje Ottow per 1 september 2014 benoemd tot de nieuwe decaan van de Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie (REBO). Zij volgt per die datum de heer prof. dr. Henk Kummeling op. Mevrouw Ottow is op dit moment hoogleraar Economisch publiekrecht aan de faculteit.
 
Mevrouw Ottow (1965) behaalde in 1988 haar meesterstitel (cum laude) aan de Universiteit Leiden en in 1990 een LLM aan het Queen Mary College in Londen. Tussen 1990 en 2006 was zij werkzaam in de advocatuur. In juni 2006 promoveerde ze aan de Universiteit van Amsterdam.
 
Mevrouw Ottow is gespecialiseerd in toezicht(-houders), marktordening, mededinging en Europees recht en werd in 2007 hoogleraar in Utrecht. In haar onderzoek en lesgeven combineert Ottow haar academische deskundigheid met haar praktijkervaring. Mevrouw Ottow bekleedt diverse nevenfuncties. Ze is onder meer lid van de Raad van Toezicht van het VU en VUmc. Ze is non-executive director van de Britse mededingings- en consumentenautoriteit, de Competition and Markets Authorityen non-governmental advisor voor de ICN, het internationale netwerk van mededingingsautoriteiten. Mevrouw Ottow is tevens lid van de Raad van Toezicht van het Juridisch Loket.
 
Van 2006 tot april 2013 was mevrouw Ottow collegelid van OPTA (de Onafhankelijke Post en telecommunicatie Autoriteit) en sinds augustus 2012 was zij vicevoorzitter. Zij was betrokken bij de oprichting van ACM (Autoriteit Consument & Markt), de fusieorganisatie voortgekomen uit Nederlandse Mededingingsautoriteit, OPTA en de Consumentenautoriteit.  Binnen ACM was zij verantwoordelijk voor de oprichting van de ACM Academie. Terug.