uwv

directeur sociaal medische zaken

Wendela Hingst wordt per 1 september 2021 directeur Sociaal Medische Zaken (SMZ) bij UWV.

Gezondheid en arbeid, goede dienstverlening en kwaliteit van leven liggen Wendela Hingst na aan het hart. Zij heeft oog voor het belang van participatie, maakt zich sterk voor passende en persoonsgerichte zorg, nieuwe vormen van samenwerking en (sociaal) rendement van zorginnovaties. Met haar achtergrond in de zorgsector betreedt zij nu het domein arbeid en gezondheid. Zij werkt sinds 2001 bij verschillende organisaties, als bestuurder en als toezichthouder. Sinds november 2016 is zij voorzitter van de raad van bestuur bij Dianet; daarvoor was zij directeur van de artsenfederatie KNMG, Isala Ziekenhuis en het Amsterdams Medisch Centrum.

Wendela over haar stap:
"De rol van algemeen directeur SMZ spreekt mij enorm aan omdat ik hier veel van mijn achtergrond in de zorgwereld in kwijt kan. Daarnaast zet ik mij graag in voor sociale participatie, een aandachtsgebied waar ik via een bestuursrol bij subsidiefonds FNO vele jaren ervaring in heb opgebouwd. Mensen zijn op hun best als ze meedoen aan de maatschappij. De uitdaging bij UWV is een stevige; de gesprekken die ik heb gevoerd geven mij veel vertrouwen in de professionaliteit en toewijding van mijn nieuwe collega’s."

Guus van Weelden, portefeuillehouder SMZ in de raad van bestuur:  
"Met Wendela Hingst hebben we een waardige opvolger gevonden van Joke Hoogendonk. De rijke ervaring van Wendela in de gezondheidszorg gaat ons zeker helpen om de ‘Agenda van de toekomst’ van SMZ te realiseren. Ik wens Wendela hiermee veel succes en werkplezier toe!"
DEEL DEZE PAGINA linkedin twitter meer