Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland

directeur

Manon Vanderkaa (54) start op 1 oktober als directeur van Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (V&VN). Dat maakt het V&VN-bestuur vandaag bekend. Vanderkaa is nu nog directeur van de seniorenorganisatie KBO-PCOB en was eerder verantwoordelijk voor het samenwerkingstraject van KBO en PCOB.

Conny van Velden, namens het bestuur van V&VN: “Wij zijn blij met de komst van Manon. Zij heeft veel ervaring met het begeleiden van complexe veranderingen in verenigingen. Bij V&VN wordt zij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de interne organisatie, een belangrijk onderdeel van de vernieuwing van onze vereniging.”

Vanderkaa begon haar loopbaan in het Lorentz Ziekenhuis in Zeist. Later leidde zij verschillende maatschappelijke organisaties. Sinds 2013 is zij directeur van de Unie KBO en vanaf 2016 van de fusieorganisatie KBO-PCOB. “Ik heb regelmatig samengewerkt met V&VN, meestal op ingrijpende onderwerpen, zoals de bezoekregeling in verpleeghuizen en de discussie over voltooid leven. Verpleegkundigen en verzorgenden zijn goed opgeleide professionals en staan heel dichtbij hun cliënten en patiënten. Tegelijkertijd hebben zij vaak niet de positie die ze zouden moeten hebben. Er is dus werk aan de winkel. En dat vraagt veel van de interne organisatie van de beroepsvereniging. Daar gaan we mee aan de slag.”

Manon Vanderkaa volgt Paul Jansen op, die de functie vanaf november 2019 ad interim bekleedde.