Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland

vier bestuursleden

De Ledenraad van V&VN heeft vier nieuwe permanente bestuursleden benoemd. De heer Niels Honig, de heer Jaap Kappert, mevrouw Catharina van Oostveen en mevrouw Cora Vegter zijn nu toegetreden tot het bestuur van V&VN. Ook heeft de Ledenraad de termijn van zittend (interim-)bestuurslid mevrouw Conny van Velden verlengd tot eind 2021. Er wordt nog gezocht naar twee nieuwe bestuursleden: een verzorgende en een opvolger voor interim-voorzitter de heer Heyne die per 1 januari 2021 vertrekt - Vanderkruijs zal hierbij wederom de partner in executive search van de vereniging mogen zijn, zie Vanderkruijs.com/VenVN voor een uitgebreide profielschets.

V&VN is met 105.000 leden de grootste beroepsvereniging van Nederland. V&VN is er voor verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten.

Mevrouw Rita Scholten, lid van de benoemingscommissie van de Ledenraad van V&VN: “Met de nieuwe collega’s halen we veel bestuurlijke ervaring in huis, én kennis van onderwijs, wetenschap en praktijk. Van de geestelijke gezondheidszorg, de ouderenzorg, de wijk en verpleeghuizen tot de ziekenhuizen. Stuk voor stuk kennen de nieuwe bestuursleden de vereniging goed. We heten ze van harte welkom! En we zijn blij dat Conny bereid is langer te blijven.” 

Nieuw team in startblokken
In september traden acht nieuwe leden toe tot de Ledenraad van V&VN. Bij hun verkiezing was de opkomst het hoogst sinds de oprichting van V&VN.  Ook kreeg V&VN in oktober met mevrouw Manon Vanderkaa een nieuwe directeur. De heer Heyne: “Ik ben blij met de nieuwe bestuursleden. Er staat nu, ook met de Ledenraad en met Manon, een sterk nieuw team klaar, met de passie om de vereniging verder te brengen.”

Opdracht nieuw bestuur  
De belangrijkste opdracht van het nieuwe bestuur is om de binding van leden en de samenwerking binnen V&VN verder te versterken. Tussen de afdelingen en specialisaties, tussen de beroepen én tussen alle sectoren waar verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten werken. Mevrouw Scholten: “Wat de nieuwe bestuursleden bindt is de passie voor het vak, en de wens om dat naar het hoogste niveau te tillen. Zodat onze patiënten en cliënten de best mogelijke zorg krijgen. Onze leden en achterban zijn net zo divers als de zorg dat is. Daarom hebben we gezocht naar verbinders die in die grote diversiteit het gezamenlijke vinden. Zeggenschap, deskundigheid, betere samenwerking, en ruimte voor een goede beroepsuitoefening zijn belangen die we allemaal met elkaar delen. Hoe meer leden daarover meepraten en meedoen, hoe beter.”