Vrije Universiteit Amsterdam

Lid Raad van Toezicht

Prof. dr. Aafke Hulk is per 1 september 2016 benoemd tot nieuw lid van de Raad van Toezicht van Stichting VU, op voordracht van de medezeggenschap. Zij volgt mevrouw Annetje Ottow op, die per 1 september terugtreedt als lid van de Raad van Toezicht.

Prof. dr. Hulk is haar loopbaan gestart aan de Vrije Universiteit en heeft daarmee een bijzondere band. Zij heeft momenteel een (deeltijd) aanstelling als hoogleraar Franse Taalkunde aan de Universiteit van Amsterdam, waar zij in het verleden ook als decaan van de faculteit Geesteswetenschappen heeft gewerkt. Daarnaast is prof. dr. Hulk lid van Conseil d'administration (Raad van Toezicht) van de Réseau Français des Instituts d’Etudes Avancées (RFIEA) en lid Raad van Toezicht Stichting Openbaar Onderwijs Noord (SOON).

Prof. dr. Hulk is het lid van de Raad van Toezicht dat is voorgedragen door de Gezamenlijke Vergadering (GV) en in het bijzonder het vertrouwen van de medezeggenschapsorganen heeft. De Raad van Toezicht ziet in prof. dr. Hulk een kandidaat die de academische wereld goed kent en in de breedte weet wat er speelt. Zij kiest voor de Vrije Universiteit mede vanwege de maatschappelijke rol en functie van de universiteit. De GV en Raad van Toezicht hebben in deze werving samen opgetrokken en zijn zeer tevreden over het verloop van het proces en het resultaat. Beiden zien de samenwerking met prof. dr. Hulk met vertrouwen tegemoet. Terug.