Vrije Universiteit

Kwartiermaker Universiteitsbibliotheek

De Vrije Universiteit Amsterdam heeft mevrouw Josje Calff benoemd tot kwartiermaker/interim-directeur van de Universiteitsbibliotheek.
 
De nieuwe kwartiermaker wordt gevraagd om een plan te maken voor een moderne universiteitsbibliotheek die de noden van onderwijs en onderzoek voor de langere termijn adresseert. “Excellente ondersteuning van onderwijs en onderzoek op een efficiënte wijze” is daarbij het motto.
 
Mevrouw Calff is nu nog werkzaam bij de Universitaire Bibliotheken Leiden, als adjunct-directeur. In haar loopbaan heeft mevrouw Calff bij diverse en uiteenlopende organisaties ervaring opgedaan met het ondersteunen van wetenschappers en onderzoekers. Zo is zij werkzaam geweest als hoofd van het Informatiecentrum van de Universiteitsbibliotheek van de Universiteit van Amsterdam, als hoofd van de Hoofdafdeling Collecties en Kennisdiensten van de Koninklijke Bibliotheek en, eveneens bij de Koninklijke Bibliotheek, als hoofd Publieksdiensten.
 
Naast haar reguliere werkzaamheden, heeft mevrouw Calff zitting in de opleidingscommissie van FOBID (Nationale Platform voor Bibliotheken), is zij lid van de Raad van Toezicht van het Sectorinstituut voor Openbare Bibliotheken en is zij voorzitter van het Onder Bibliothecarissen Overleg. Terug.