WO2NET

Lid Raad van Toezicht

Na een uitgebreid werving- en selectieproces is per 30 mei jl. John Sijmonsbergen toegetreden tot de Raad.
John Sijmonsbergen is algemeen directeur-bestuurder van de Stichting Koninklijke Defensiemusea, dat bestaat uit het Nationaal Militair Museum in Soesterberg, het Marinemuseum in Den Helder, het Mariniersmuseum in Rotterdam en het Marechausseemuseum in Buren. John is al jaren actief in de herinneringssector, onder meer als vice voorzitter van de Nationale herdenking 15 augustus 1945. Zijn expertise ligt op het vlak van de museale- en erfgoedsector, militaire geschiedenis en marketing.

John over zijn benoeming bij WO2NET: “Ik vind het geweldig dat ik mag bijdragen aan de opbouw van WO2NET. Vooral omdat het een organisatie is die de aanwezige innovatie en samenwerking gaat bundelen om ook in de komende decennia steeds weer nieuwe generaties te bereiken. Belangrijk werk!

Voorzitter van de Raad van Toezicht, Ingrid van Engelshoven licht verder toe: “Met de benoeming van John hebben we onze Raad gecompleteerd met de gewenste expertise en achtergrond om in de komende periode passend toezicht te houden op de verdere ontwikkeling van de nieuwe organisatie.”