Woonstad Rotterdam

bestuursvoorzitter

Miriam Hoekstra-van der Deen is per 1 november 2021 de nieuwe bestuursvoorzitter van Woonstad Rotterdam. Samen met Mohamed el Achkar vormt zij de raad van bestuur van de Rotterdamse woningcorporatie. Miriam komt van de luchthaven Schiphol, waar ze de laatste zeven jaar directeur airport operations was. Ze neemt het voorzitterschap van Woonstad Rotterdam over van Maria Molenaar, die op 1 augustus de organisatie verlaat.

Na een opleiding wiskunde werkte Miriam sinds 1996 in diverse functies bij de luchthaven Schiphol. In 2007 stapte ze over naar het Erasmus MC, waar ze aan de slag ging als directeur Facilitair Bedrijf en sinds 2010 als directeur Service Organisatie. In 2013 keerde ze terug naar Schiphol. De laatste zeven jaar was ze als directeur Airport Operations eindverantwoordelijk voor alle logistieke luchthaven processen en de lange termijnoptimalisatie en digitalisering daarvan. Ook stakeholdersmanagement met zowel publieke als commerciële partijen was haar verantwoordelijkheid.

Oog voor de menselijke maat

Chris Fonteijn, voorzitter van de raad van commissarissen van Woonstad Rotterdam:
“Wij zijn verheugd dat Miriam de nieuwe bestuursvoorzitter wordt. Naast veel ervaring in complexe omgevingen beschikt ze over visie, durf en leiderschap. Tijdens onze gesprekken maakten ook haar maatschappelijke betrokkenheid en oog voor de menselijke maat indruk. Met die eigenschappen past ze uitstekend bij de ambitieuze en resultaatgerichte organisatie die Woonstad Rotterdam is.”
 

Op z’n Rotterdams: gewoon doen

Miriam Hoekstra-van der Deen over haar nieuwe positie:
“Ik kijk er naar uit om samen met Mohamed en de medewerkers van Woonstad Rotterdam bij te dragen aan een nog beter woon- en leefklimaat in Rotterdam, de stad waar ik al sinds mijn 19de met veel plezier woon. Woningcorporaties staan voor grote uitdagingen. Er is een groot tekort aan woningen, de klimaatverandering dwingt tot ingrijpende verduurzamingsmaatregelen en de leefbaarheid in wijken staat hoog op de agenda’s. Ook stellen bewoners steeds hogere eisen aan dienstverlening en zeggenschap. Complexe vraagstukken die ik graag op z’n Rotterdams benader: door gewoon te doen.”

Miriam Hoekstra-van der Deen is getrouwd en woont met haar man en drie kinderen in het centrum van Rotterdam.