Woonstad Rotterdam

lid raad van bestuur

De heer Mohamed el Achkar is per 1 december het nieuwe lid van de raad van bestuur van Woonstad Rotterdam. Samen met voorzitter mevrouw Maria Molenaar vormt de heer El Achkar het tweehoofdige collegiaal bestuur van woningcorporatie Woonstad Rotterdam.

De heer El Achkar komt van de gemeente Den Haag, waar hij sinds 2016 algemeen directeur is van de dienst Publiekszaken. Deze dienst bestaat uit Stadsdelen & Wijken, het klantcontactcenter, belastingzaken, de Haagse bibliotheken en het Gemeentearchief. Bij Publiekszaken werken mensen die dagelijks direct contact hebben met burgers en ondernemers in de stad. Als chief customer officer van de gemeente Den Haag is hij aanjager van de verbetering van de gemeentelijke dienstverlening.

Eerder volgde de heer El Achkar de leergang Commissarissen bij Woningcorporaties, verzorgd door Vereniging Toezichthouders Woningcorporaties. Vanderkruijs was destijds betrokken bij de bemensing van die editie van deze leergang, waarin de aandacht uitging naar kandidaten met een cultureel diverse achtergrond.

De heer El Achkar is afgestudeerd civiel ingenieur aan de TU Delft. Na zijn studie heeft hij onder andere een eigen advies en –organisatiebureau gerund en werkte hij tien jaar bij PostNL in verschillende managementfuncties. Daarna gaf hij bij de politie Den Haag als directielid leiding aan onder andere Financiën en ICT. Ook leidde hij een grote reorganisatie en werkte hij aan het verbeteren van de verbinding tussen politie en de maatschappij.

Woonstad Rotterdam behoort met ruim 56.000 woningen en ruim 4.300 eenheden overig vastgoed in beheer tot de belangrijkste huisvesters in de stad Rotterdam. Woonstad draagt bij aan Rotterdam als aantrekkelijke woonstad, waarin iedereen naar vermogen mee kan doen en kan profiteren van de kansen en mogelijkheden die de stad biedt.