Woonstad Rotterdam

voorzitter raad van commissarissen

Woningcorporatie Woonstad Rotterdam heeft de heer Chris Fonteijn benoemd als voorzitter van de raad van commissarissen. Mevrouw Wendy Verschoor treedt toe als lid tot de raad.

De heer Fonteijn is per 1 januari 2021 benoemd als voorzitter.  Momenteel is de heer Fonteijn partner bij het internationale strategisch adviesburo Flint-Globa en tevens Kwartiermaker Toekomst Accountancy in opdracht van de Minister van Financiën.

Voorheen bekleedde hij de rol van bestuursvoorzitter Autoriteit Consument en Markt - en haar voorgangers de Nederlandse Mededingingsautoriteit en Onafhankelijke Post- en Telecommunicatie Autoriteit. Eerder in zijn loopbaan was de heer Fonteijn partner Nauta Dutilh.

Mevrouw Verschoor is een vastgoedspecialist en -bestuurder en toezichthouder, die vanuit haar eigen kantoor Videres managementconsultancy dienstverlening biedt voor de gebouwde omgeving. Tevens is zij eigenaar van Gifted & More, advies op het gebied van hoogbegaafdheid. Eerder was zij executive director van CBRE en ook directielid van Arcadis Nederland. Mevrouw Verschoor is thans lid van de raad van commissarissen van Bouwinvest, lid raad van toezicht Stichting Ascert en zij heeft zitting in de raad van advies van Borghese Real Estate & Pleijsier Bouw.
 
Binnen de raad van commissarissen van Woonstad Rotterdam is zij tevens lid van de Auditcommissie.

Woonstad Rotterdam behoort met ruim 56.000 woningen en ruim 4.300 eenheden overig vastgoed in beheer tot de belangrijkste huisvesters in de stad Rotterdam. Woonstad draagt bij aan Rotterdam als aantrekkelijke woonstad, waarin iedereen naar vermogen mee kan doen en kan profiteren van de kansen en mogelijkheden die de stad biedt.