Ziekenhuis Nij Smellinghe

Lid Raad van Bestuur

De Raad van Toezicht van Ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten heeft de heer Theo Hiemstra met ingang van 1 januari 2017 benoemd tot lid Raad van Bestuur. Samen met voorzitter Norbert Hoefsmit vormt de heer Hiemstra de tweehoofdige Raad van Bestuur van het ziekenhuis. De Raad van Toezicht is van mening dat de interne en externe ontwikkelingen binnen het zorglandschap, en die in Friesland in het bijzonder, noodzaken tot een tweehoofdige Raad van Bestuur.

De heer Hiemstra is van oorsprong Fries en voltooide zijn studie Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is op dit moment werkzaam binnen de Zorggroep Noordwest Veluwe in Harderwijk, verantwoordelijk voor Specialistische Zorg. Hij heeft zowel in profit als non-profit sectoren gewerkt. Vaak was hij de initiator of trekker van veranderingen. De heer Hiemstra is onder andere mede-oprichter van de regionale zorgalliantie GezondVeluwe met het bijbehorende, gelijknamige keurmerk voor zorgverzekeraars. Van 2009 tot 2014 was hij manager Zorginkoop Ziekenhuizen en programma-manager Kwaliteit & Innovatie bij Zilveren Kruis.

“We zijn blij dat we voor deze rol van lid Raad van Bestuur een inhoudelijk, analytisch en gedreven persoon als Theo Hiemstra hebben kunnen benoemen. Met zijn kennis en ervaring kan hij ons ziekenhuis verder helpen ontwikkelen”, aldus de heer Breedveld, voorzitter van de Raad van Toezicht van het Ziekenhuis Nij Smellinghe. “Zijn bewuste keuze voor een bestuursfunctie in een ziekenhuis met een uitdagend zorgprofiel geeft ons het vertrouwen dat hij belangrijke positieve bijdragen zal leveren aan het Ziekenhuis Nij Smellinghe.” Terug.