Zorggroep Alliade

Vier leden raad van toezicht

De raad van toezicht van Zorggroep Alliade heeft vier nieuwe leden benoemd. Het gaat om oud-wethouder van Leeuwarden de heer Marco Florijn en de financiële topman de heer René Oudejans van de Gasunie. Zij treden op 1 juli van dit jaar aan. Op 1 januari 2016 volgen mevrouw Jeltje Schraverus, oud-directeur van het Flevoziekenhuis en De Sionsberg en de heer Doekle Terpstra, oud-voorman van de vakbond CNV en voormalig voorzitter van de HBO-raad. Met de komst van de vier nieuwe leden wordt de Raad van Toezicht tijdelijk uitgebreid van zes naar zeven leden
 
Met de komst van de nieuwe toezichthouders haalt Zorggroep Alliade veel kennis en ervaring binnen. Niet alleen op het terrein van zorg en financiën, ook op de gebieden ondernemerschap, scholing en het sociale domein nemen de nieuwe leden veel ervaring en een relevant netwerk mee.
 
Zo was de heer Florijn wethouder in Leeuwarden en Rotterdam met onder meer zorg en welzijn in portefeuille. Verder is hij in opdracht van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VGN) en het ministerie van VWS programmaleider voor de ontwikkeling van sociale teams binnen gemeenten.
 
De heer Oudejans heeft ruime financiële expertise binnen de energiewereld als CFO/directeur van Gasunie, Enexis en Essent. Verder werkte hij onder meer als controller voor internationale telecom providers.
 
Mevrouw Schraverus werkt tegenwoordig als voorzitter van de Health Group bij Price Waterhouse Coopers. Daarvoor was ze onder andere directeur van het Flevoziekenhuis in Almere, het Waterlandziekenhuis te Purmerend en ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum.
 
De heer Terpstra heeft lang als voorzitter van de vakbond CNV gewerkt. Later maakte hij de overstap naar het onderwijs en was achtereenvolgens voorzitter van de HBO-raad en voorzitter van het College van Bestuur van Hogeschool Inholland. Op dit moment is hij in opdracht van staatssecretaris Van Rijn en minister Plasterk onder meer betrokken bij de decentralisatie en de hervorming van de langdurige zorg. Terug.