‘Innovatie en vernieuwing vanuit diversiteit.’

Mercedes de Miranda

CONSULTANT

‘Innovatie en vernieuwing vanuit diversiteit.’
De grootste voldoening in mijn werk krijg ik als ik anderen kan helpen succesvol te zijn en kan bijdragen aan een visie die de wereld een beetje mooier maakt. Bij Vanderkruijs wil ik graag meehelpen meer culturele diversiteit in de leiderschapsteams van organisaties te realiseren. Diversiteit en inclusie creëert niet alleen een wereld met gelijke kansen voor iedereen. Het is een vereiste om grote maatschappelijk problemen op te lossen.

Door mijn passie voor leren, onderzoeken en nieuwe mogelijkheden heb ik gewerkt in omgevingen en banen waar innovatie en het creëren van nieuwe business mogelijkheden centraal staan. Mijn werkervaring vanuit diverse perspectieven van toezichthouder, lid van de directie, tot business mentor voor startups en teamlid in innovatieteams, hebben mij goed inzicht gegeven in dynamiek van het sturen van organisaties en te zorgen dat personen en teams zich optimaal kunnen inzetten om vernieuwing mogelijk te maken.

Diversiteit en vooral inclusie is een kenmerk van een innovatieve omgeving en noodzakelijk als we grote ambities zoals die benoemd in de sustainable development goals willen realiseren. Leiders, teams, organisaties zullen in onze vuca (Volatile, Uncertain, Complex en Ambiguous) wereld de bijdragen van allen moeten meenemen om oplossingen te bedenken en te zorgen dat er breed draagvlak is voor deze oplossingen en ze ook daadwerkelijk geïmplementeerd worden.

Graag bespreek ik hoe diversiteit en inclusie voor u persoonlijk of voor uw organisatie het verschil kan maken.

Bekijk hier mijn LinkedIn profiel.