‘Een interdisciplinaire aanpak is de sleutel naar het benutten van diversiteit.’

Somya Bouzaggou

CONSULTANT

‘Een interdisciplinaire aanpak is de sleutel naar het benutten van diversiteit.’
Het benutten van de rijkdom aan diversiteit in Nederland en het bevorderen van een inclusieve samenleving is een diepgewortelde missie waar ik me vanuit verschillende bottom-up initiatieven voor inzet. Als partner bij Vanderkruijs wil ik via het bemensen van eindverantwoordelijke rollen bijdragen aan het versnellen van een positieve impact op de inclusiviteitsuitdagingen waar organisaties, instellingen en bedrijven voor staan.

Met mijn achtergrond in internationale bedrijfskunde en strategie streef ik naar het kraken van de businesscase voor diversiteit door een interdisciplinaire aanpak met evidence based onderzoek, marketing, (interculturele) psychologie, impact analyses en technologische innovaties. Als eigenaar van Diversiteitsscan.nl heb ik hiermee talloze grote corporates en kleine MVO organisaties mogen helpen met oplossingen voor hun complexe hedendaagse diversiteit- en inclusievraagstukken.

Daarnaast ben ik als onderzoeker diversiteit verbonden aan het ‘Lectoraat Diversiteitsvraagstukken’ van de Hogeschool Inholland. Hier doe ik o.a. onderzoek naar de kansen en belemmeringen van (onbewuste) bias op de arbeidsmarkt, in en uitsluitingsmechanismen, en geef inclusiviteitstrainingen.

Verder ben ik voorzitter van de denktank Inclusiviteit bij Worldconnectors. Dit is een vereniging die bestaat uit politici en stakeholders van verschillende grote publieke en private bedrijven die zich organiseren rondom de sustainable development goals. De denktank inclusiviteit fungeert als incubator met als doel om versnelt maatschappelijke inclusiviteitsvraagstukken te adresseren en de dialoog in de samenleving te herstellen met behulp van interdisciplinaire allianties.

Heeft u ook een diversiteitsvraagstuk binnen uw organisatie? Neem gerust contact op voor een gesprek.

Bekijk hier mijn LinkedIn profiel.
DEEL DEZE PAGINA linkedin twitter meer