Een blik van binnenuit op de Europese ontwikkelingen

woensdag 06 februari 2019
Oud-minister en Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem verzorgde deze Expertmeeting van Vanderkruijs en De Vroedt & Thierry.
Deze avond nam oud-minister en Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem een select gezelschap uit bedrijfsleven en publieke sector van bestuurders mee in zijn visie op de gevolgen voor Nederlandse organisaties en bedrijven van de ontwikkelingen binnen Europa en in de wereld. Dijsselbloem stond stil bij kansen of bedreigingen voor Nederlandse organisaties en bedrijven die opereren in Europa, maar ook hoe de andere lidstaten in deze Nederland bezien.

Dijsselbloem gaf tevens een inkijk in de beslissings- en besluitvormingsprocessen binnen de EU op basis van zijn ervaringen als voorzitter van de Eurogroep in een cruciale fase van het bestaan daarvan. Hierbij gaf hij aan wat voor hem de grootste verschillen waren, maar ook wat meevallers bleken te zijn in het zaken doen binnen Europese context.

Tijdens het interactieve deel was er aandacht voor de grootste valkuilen voor Nederlandse bestuurders ten tijde van rumoer op Europees niveau en ging men in het bijzonder in op de actualiteit van de Brexit.

Wij danken de heer Dijsselbloem en alle deelnemers voor hun deelname aan en input voor deze avond.