Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

lid college van bestuur

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) is met ruim 4.000 studenten de grootste hogeschool voor de kunsten in Nederland en één van de grootste op kunst en cultuur gerichte opleidingsinstituten in Europa. 

Bij HKU staat creatief makerschap centraal. Het onderwijs van HKU biedt een unieke combinatie van kunst, media, nieuwe technologie en ondernemerschap en richt zich op bestaande en zich ontwikkelende beroepspraktijken in de creatieve industrie en de culturele sector. Met kunst en kunstbeoefening als uitgangspunt levert HKU een bijdrage aan innovatie op deze terreinen. Het motto van HKU is dan ook ‘De kunst van HKU, nieuwe verbindingen, nieuwe toepassingen’. HKU heeft de visie dat crossovers tussen kunstdisciplines én tussen kunst en andere domeinen, bijdragen aan innovatie en aanpassingsvermogen in tijden van maatschappelijke transitie.

De raad van toezicht gaat op zoek naar een:


lid college van bestuur.


Klik hier
voor een uitgebreide profielschets.

Het huidige lid college van bestuur vertrekt per 1 september 2019 vanwege een vervolgstap in haar carrière na een bestuursperiode van zeven jaar, waardoor de vacature van lid CvB ontstaat.

HKU laat zich in deze procedure bijstaan door Vanderkruijs, partner in executive search. Belangstellenden kunnen hun interesse kenbaar maken door een korte motivatie met een actueel cv te sturen aan Dorothea van Rijnen via hku@vanderkruijs.com. Voor informatie kunnen geïnteresseerden ook bellen met Dorothea van Rijnen 020-7267272.

U ontvangt binnen één werkdag een bevestiging van ontvangst op uw emailbericht. Wij verzoeken u contact op te nemen met Vanderkruijs indien u deze bevestiging niet ontvangt.
DEEL DEZE PAGINA linkedin twitter meer